Путін: Росія заробила 1,6 трлн рублів на колишньому Стабфонді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія заробила 1,6 трлн рублів на колишньому Стабфонді

Казна та Політика
247
Уряд Росії і Міністерство фінансів заробили 1,6 трлн рублів на розміщенні коштів колишнього Стабфонду, зібраних сьогодні у Фонді національного добробуту і Резервному фонді, повідомив прем'єр-міністр Володимир Путін.
"За останні кілька років уряд РФ і Мінфін у результаті вдалого розміщення грошей наших резервних фондів заробили, в тому числі і на різниці обмінного курсу, 1 трлн 600 млрд рублів", - наводить РИА "Новости" слова Путіна. Глава уряду не уточнив, про який часовий період йдться.
Стабілізаційний фонд Росії заснований в 2004 році. З 1 лютого 2008 року Стабілізаційний фонд розділений на дві частини: Резервний фонд і Фонд національного добробуту. Зібрані у фондах кошти перебувають під управлінням Мінфіну РФ. Відомство може використовувати гроші колишнього Стабфонду або купуючи на них облігації іноземних держав (таким чином, кредитуючи ці країни і покриваючи дефіцит їх бюджету, якщо він є), або купуючи іноземну валюту (долар, євро, фунт стерлінгів) і розміщуючи їх на депозиті в Банку Росії під відсоток. За останніми даними, обсяг Резервного фонду становить 770,24 млрд рублів, Фонду національного добробуту - 2,675 трлн рублів.
Голова уряду Росії сьогодні повідомив, що обсяг Резервного фонду в поточному році зможе подвоїтися і досягти 1,45 трлн рублів за умови, що середньорічна ціна нафти складе 93 долари за барель. Розглядаючи ймовірність збільшення розмірів Резервного фонду, необхідно "виходити з того, що це може бути результатом тимчасової кон'юнктури", пояснив Путін. У зв'язку з цим він закликав уряд "не роздувати витрати". На думку Путіна, необхідно вести консервативну політику "і краще ці гроші приберегти, в тому числі для цілей боротьби з інфляцією". "Ці гроші нам можуть стати в нагоді, якщо зовнішньоекономічна кон'юнктура буде змінюватися не на краще", - попередив Путін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас