Тігіпко: Підвищення трудового стажу допоможе справедливо розподілити пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Підвищення трудового стажу допоможе справедливо розподілити пенсії

Казна та Політика
1262
Для встановлення справедливого розподілу пенсійних коштів необхідно збільшення мінімального трудового стажу. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в інтерв'ю газеті "2000", повідомила прес-служба політика.
"2,8 млн бідних пенсіонерів - це, як правило, люди, у яких по 40 років трудового стажу! Вони вийшли на пенсію, відпрацювавши у найважчі роки, вони побудували нашу країну і отримують всього 800 грн. А ми при цьому роздаємо таку ж допомогу людям, які всього 5 років відпрацювали? Так далі не можна", - впевнений Віце-прем'єр.
Він нагадав, що, згідно з проектом пенсійної реформи, пропонується підвищити страховий стаж до 15 років.
"Такого мінімального трудового стажу, достатнього для призначення пенсії, як у нас зараз, ви не знайдете в жодній країні світу. У Росії - 15 років", - зазначив Тігіпко.
Чиновник також додав, що в результаті пенсійної реформи буде збільшуватися коефіцієнт співвідношення пенсії та заробітної плати.
"Сьогодні в Україні коефіцієнт співвідношення пенсії до заробітної плати - близько 48%. У країнах Європи він становить 60-90%. Нам потрібно рухатися саме в цьому напрямку, щоб людина, ідучи на пенсію, не опинялася в шокової ситуації, коли раптом починає отримувати вдвічі менші доходи. Домогтися підвищення пенсій можна тільки за рахунок трирівневої системи пенсійного забезпечення, яка повноцінно працює", - вважає міністр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас