Британія, Швейцарія і Нідерланди шукають гроші Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія, Швейцарія і Нідерланди шукають гроші Каддафі

Казна та Політика
530
Великобританія, Швейцарія і Нідерланди мають намір заморозити активи, які можуть належати лівійському лідеру Муаммару Каддафі і його сім'ї.
Як вдалося дізнатися The Daily Telegraph, британський Мінфін вже встановив рахунки, що підлягають замороженню, та іншу власність. За даними видання, у сім'ї Каддафі може бути до 32 млрд доларів у вигляді грошових коштів та інших активів, розташованих в основному в Лондоні (зокрема, у сім'ї Каддафі там нібито особняк за 10 млн фунтів). Такі дані, як свідчать оприлюднені WikiLeaks депеші, американському послу надав співробітник Лівійського інвестиційного управління Мохамед Лайяс.
За інформацією видання, рішення про замороження буде прийнято через кілька днів. У першу чергу уряд стурбований евакуацією своїх громадян з охопленої заворушеннями Лівії. Ця робота проводиться хаотично, за що прем'єру Девіду Камерону, який перебуває в турне по країнах Перської затоки, навіть довелося вибачатися. Сьогодні Кемерон повернеться до Лондона. Заради порятунку громадян перервати відпустку на своїй віллі в Давосі довелося і віце-прем'єру. Нік Клегг зізнався, що «забув», що на час відсутності голови уряду він виконує його обов'язки.
Про рішення заморозити активи сім'ї Каддафі, якщо такі знайдуться, оголосило і МЗС Швейцарії, передає Reuters. У заяві відомства йдеться, що Берн засуджує застосування насильства стосовно опозиціонерів. У відповідь МЗС Лівії заявило, що у Муаммара Каддафі немає ніяких рахунків ні у Швейцарії, ні в інших банках світу. Лівійське зовнішньополітичне відомство пригрозило подати на Швейцарію до суду на наклеп.
До пошуку рахунків сім'ї лідера лівійської революції підключилися і Нідерланди. За інформацією Bloomberg, міністр закордонних справ Урі Розенталь зробив запит в уряд на отримання інформації про те, чи має Каддафі рахунки в Нідерландах.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас