ВВП Німеччини зріс в IV кварталі на 0,4%, як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Німеччини зріс в IV кварталі на 0,4%, як і очікувалося

Казна та Політика
102
ВВП Німеччини зріс у четвертому кварталі 2010 року на 0,4% в порівнянні з попереднім кварталом, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на остаточні дані Федерального статистичного агентства Німеччини.
Результат збігся як з попередніми розрахунками, так і з очікуваннями експертів.
ВВП країни в жовтні-грудні збільшився на 4% щодо четвертого кварталу 2010 року, що також співпало з попередніми даними і прогнозами аналітиків.
Економічний підйом ФРН в минулому кварталі зумовлений, головним чином, високими обсягами експорту, а також бізнес-інвестиціями і приватним споживанням.
Холодна погода в останні місяці 2010 року призвела до скорочення обсягів будівництва в країні, що, на думку експертів, буде сприяти їхньому росту на початку цього року і дозволить німецькій економіці набрати силу.
Індекс ділової довіри в Німеччині в лютому підскочив до рекордного рівня завдяки зростанню прибутків компаній на тлі високого експортного попиту.
"Довіра до економіки дуже потужна, експортні очікування підвищуються, - відзначив економіст Dekabank у Франкфурті-на-Майні Андреас Шойерле. - Умови для економічного підйому Німеччині просто відмінні".
Обсяг експорту з ФРН в четвертому кварталі зріс на 2,5% в порівнянні з третім, імпорту - збільшився на 0,9%. Тим часом обсяг будівництва скоротився на 3,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас