Точка зору: Реформи подіють, коли усунемо корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Реформи подіють, коли усунемо корупцію

Казна та Політика
2201
Проведені владою реформи можуть залишитися бездіяльними, поки в країні існує корупція. Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький на прес-конференції в агентстві ІнтерМедіаКонсалтинг, присвяченій підсумкам першого року президентства Віктора Януковича.
На думку експерта, "непопулярні" реформи заздалегідь приречені на негативне прийняття народом. Необхідно називати конкретні цілі та терміни їх досягнення, заздалегідь попереджаючи про болючі нововведення.
"Хотілося б, щоб другий рік правління Януковича почався не з "непопулярних" реформ, а з системних і комплексних. Наведу приклад Податкової реформи: як вона буде працювати, якщо вся Податкова адміністрація залишилася колишньою?" - обурився Голобуцький.
Він вважає, що головним завданням влади має стати боротьба з корупцією. На його думку, існує два прості, але дієві способи перемогти хабарництво.
"Для цього потрібно зробити як мінімум дві речі: декларації витрат чиновників і членів їхніх сімей. Причому в першу чергу вищих - міністрів і депутатів. І друге - треба кардинально зменшити контакт громадянина з будь-якими високопосадовцями. Для цього необхідно мінімізувати дозвільні документи та перевести їх в електронний варіант", - зазначив експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас