Страховики вважають за можливе введення страхової медицини в 2014 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики вважають за можливе введення страхової медицини в 2014

258
Страхові компанії вважають за можливе введення страхової медицини в 2014 році.
"Обов'язкове медичне страхування (ОМС) в Україні можуть ввести в 2014 році. Думаю, що провідні страхові компанії України візьмуть участь в організації та впровадженні цього проекту", - вважає директор департаменту продажу особистого страхування страхової компанії "Оранта" Олена Таровська.
Вона вважає, що медичне страхування має бути обов'язковим у сфері послуг з надання невідкладної та термінової допомоги, а далі повинні бути запропоновані додаткові послуги добровільного медичного страхування.
"Тому при запровадженні обов'язкового держстрахування утворюється якийсь тандем обов'язкового і добровільного медичного страхування", - підкреслює вона.
На думку Таровської, не виключено, що організацію та оплату медпослуг обов'язкового медичного страхування будуть здійснювати акредитовані страхові компанії.
У цьому випадку зміниться тільки модель оплати страхового платежу (тобто буде створений контролюючий орган ОМС, який здійснює фінансування, розподіл грошових потоків, контроль якості наданих послуг)
Заступник голови правління СК "ІНГО Україна" Геннадій Мисник також вважає за можливе введення обов'язкового медичного страхування в 2014-2015 роках.
"Перспектива запровадження обов'язкового медичного страхування (ОМС) в Україні стане реальністю не раніше ніж через три-чотири роки", - вважає він.
Мисник відзначає, що передумовою впровадження ОМС в Україні є недофінансування охорони здоров'я.
За його словами, основні суперечки при обговоренні питання впровадження ОМС ведуться стосовно того, хто буде причетний до управління грошовими коштами, а не того, що зміниться для кінцевого споживача медичних послуг.
Мисник також вважає, що окремою проблемою є питання, чи готова сама охорона здоров'я до впровадження ОМС.
Заступник директора департаменту андеррайтингу та методології з особистих видів страхування СК "НАСТА" Галина Бобир підкреслила, що в Україні питання введення обов'язкового медичного страхування активно обговорюється вже понад 15 років, при цьому були обговорені десятки проектів закону про обов'язкове медичне страхування, багато з яких реєструвалися у Верховній Раді.
"Я вважаю, що Україна спізнилася з введенням обов'язкового медичного страхування як мінімум на 10 років", - вважає вона.
У той же час вона вважає, що реформування системи охорони здоров'я потрібно було починати 15 років тому.
Як повідомляло агентство, депутат Верховної Ради, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва (фракція Партія регіонів) прогнозує, що система охорони здоров'я буде готова до введення страхової медицини з 2014 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас