Юристи розкритикували антикорупційний законопроект Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юристи розкритикували антикорупційний законопроект Януковича

Казна та Політика
686
Головне юридичне управління має зауваження до президентського законопроекту " Про основи запобігання та протидії корупції". Висновки юруправління зайняли 7 сторінок. Про це було повідомлено на сайті Верховної ради (ВР).
Як повідомляє " Комерсант-Україна", юристи вказують, що в законопроекті не погоджені поняття "посадових" і "службових" осіб як суб'єктів корупційних правопорушень, що може ускладнити вирішення питань про залучення винних до відповідальності. В документі також говориться, що норми, які закріплюють особливості звільнення осіб, які зробили корупційні правопорушення, не враховують особливості статусу таких категорій, як народні депутати і судді. Крім цього, відзначається, що в законопроекті відсутні чіткі критерії розмежування понять "хабар", "незаконне збагачення" і "неправомірна вигода".
Однак, узагальнюючий висновок Головного юруправління Ради позитивний: "Законопроект може бути прийнятий у другому читанні за умови врахування зазначених зауважень".
Нагадаємо, у першому читанні антикорупційний законопроект було прийнято 23 грудня 2010 року. Представник президента в парламенті, народний депутат Юрій Мірошниченко наполягав на розгляді документа ще 14 лютого, однак через відсутність юридичної експертизи питання було знято з порядку денного пленарного тижня.
У комітеті ВР із питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією зауваження юридичного управління врахували частково. "Ми (профільний комітет) рекомендуємо законопроект для розгляду в залі з урахуванням частини рекомендацій, які пропонує юруправління. Можливо, буде спроба затягти прийняття цього документа, але однак він буде прийнятий, тому що президент визначив його як першочерговий",- сказав голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення антикорупційної політики Олександр Рябека (" БЮТ-Батьківщина").
За матеріалами:
НБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас