Каддафі вирішив підірвати нафтопроводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі вирішив підірвати нафтопроводи

Енергетика
7379
Лідер Лівійської джамахірії Муаммар Каддафі віддав наказ підготувати диверсії на нафтопроводах країни, пише журнал Time з посиланням на людину, близького до лівійського уряду.
Співрозмовник видання заявив, що вибухи на нафтопроводах і нафтопереробних заводах стануть посланням Каддафі маніфестантам: "Або я, або хаос!". Лівійське джерело Time стверджує, що Каддафі розуміє всю вагу свого положення і усвідомлює, що не зможе повернути собі колишню владу після заколотів у всій країні, однак збирається змусити своїх супротивників пошкодувати про зрадництво, перетворивши Лівію в нове Сомалі, передає Лента.ру.
Крім вибухів на нафтопроводах Каддафі планує випустити з в'язниць ісламістських бойовиків у надії на те, що вони посприяють настанню хаосу в країні. Джерело видання стверджує, що лівійський лідер почуває себе зрадженим засобами масової інформації та політиками Заходу. На думку співрозмовника Time, Каддафі зараз користується підтримкою тільки свого племені аль-каддафа та невеликої частини армії - близько п'яти тисяч осіб.
При яких умовах плани Каддафі будуть реалізовані, джерело видання не уточнило. Time відзначає, що та ж людина, яка повідомила про можливі диверсії, кілька тижнів тому стверджувала, що революційні маніфестації, аналогічні подіям у Тунісі і Єгипті, у Лівії неможливі через міцні зв'язки Каддафі з місцевими племенами.
Народні хвилювання в Лівії з вимогою відставки Каддафі, який керує країною понад 40 років, почалися 16 лютого 2011 року. Владі чинять опір маніфестантам: за деяким даними, число загиблих у зіткненнях перевищує 800 чоловік. Для розгону демонстрацій застосовувалася авіація. Під контролем опозиції перебуває частина країни, на бік супротивників Каддафі перейшли деякі міністрів і дипломатів, а також частина військових.
Лівія є країною, багатою на нафту. Безпорядки вже суттєво позначилися на вартості вуглеводнів на світових ринках, яка продовжує зростати.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас