Тігіпко: Нова Конституція повинна розширити повноваження органів місцевого самоврядування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Нова Конституція повинна розширити повноваження органів місцевого самоврядування

Казна та Політика
181
Віце-прем'єр-міністр, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко виступає за розширення повноважень та відповідальності органів місцевого самоврядування.
Як повідомили УНІАН у прес-службі "Сильною України", коментуючи указ Президента України про створення Конституційної асамблеї для напрацювання нової редакції Конституції України, Тігіпко заявив: "Відповідальність - це той фундамент, на якому повинна бути побудована нова Конституція України. Всі питання функціонування та взаємовідносин гілок влади сформульовані у чинній Конституції настільки невизначено, що буквально кожен пункт стає джерелом конфліктів і звернень до суду. Усунути численні недоліки Основного Закону шляхом внесення поправок неможливо. Ми повинні привести його у відповідність до потреб громадян, країни і економіки".
На думку віце-прем'єр-міністра, в новій Конституції необхідно зафіксувати роль Президента і підлеглого йому уряду України як реального і дієвого центру реалізації реформ. "Крім того, Конституція повинна ліквідувати джерела політичної корупції - зокрема, партійні квоти на місця у виконавчій владі", - вважає Тігіпко.
Він також зазначив, що прийняття Конституції має відкрити можливість для продовження адміністративної реформи, особливо на місцевому рівні. "Необхідно відновити виконкоми місцевих рад і розширити повноваження і відповідальність органів місцевого самоврядування", - заявив лідер "Сильної України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас