Тігіпко: Виплачуючи зарплату в конверті, ви позбавляєте пенсіонера склянки молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Виплачуючи зарплату в конверті, ви позбавляєте пенсіонера склянки молока

Казна та Політика
2628
Легалізації зайнятості і виведенню з "тіні" заробітних плат сприятиме ухвалення ліберального трудового законодавства. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі ТРК "Ера", повідомила прес-служба.
Крім того, за словами Віце-прем'єра, необхідно зменшити навантаження на фонд оплати праці для роботодавців, що буде стимулювати виплачувати "білу" зарплату.
"41,2% соцвнесків в середньому, які в нас є, - це дуже велике навантаження", - зазначив він.
Тігіпко підкреслив, що заходи з детінізації ринку праці передбачають посилення відповідальності роботодавців за нелегальне робоче місце. "Я проти позбавлення волі, але економічно роботодавець повинен відповідати дуже жорстко", - заявив міністр.
Він додав, що необхідно також посилити інформування суспільства про необхідність виплат легальних зарплат.
"Умовно ми повинні говорити роботодавцям, що якщо ви сьогодні платите зарплату в конверті, то ви позбавляєте пенсіонера можливості дозволити собі склянку молока", - говорить Тігіпко.
Нагадаємо, в березні Уряд має намір внести до парламенту законопроект про легалізацію заробітних плат і лібералізацію ринку праці, підготовлений робочою групою під керівництвом Сергія Тігіпка.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас