Google, Yahoo, Facebook і Вконтакте відмовилися рекламувати сигарети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google, Yahoo, Facebook і Вконтакте відмовилися рекламувати сигарети

320
Лідери Інтернету, такі як міжнародні пошукові системи Google, Yahoo, Bing, соціальні мережі Facebook, Вконтакте, відеохостинг Youtube, eBay Inc - американська компанія, власник популярного інтернет-аукціону - відмовилися від реклами сигарет на своїх сайтах. Про це повідомили в прес-службі Коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну".
Зокрема, на офіційному сайті соціальної мережі Facebook зазначено, що "оголошення не повинні містити, сприяти просуванню, поширювати, посилатися на рекламу тютюнових виробів".
Youtube заборонив у себе рекламувати тютюн і тютюнові вироби, включаючи сигарети, сигари, трубки і папір для сигарет. "Ми підтримуємо високі стандарти реклами, яку приймаємо на свій сайт, викладені у спеціальних інструкціях і правилах", - йдеться на офіційному сайті Youtube.
Google AdWords теж заборонив рекламу тютюнових виробів, включаючи сигарети, сигари, трубки, електронні сигарети, однак дозволив рекламувати тютюнові аксесуари, такі як запальнички, попільнички, портсигари, а також різну продукцію для допомоги в припиненні куріння.
З 31 березня 2011 року відмовиться від розміщення реклами алкогольної та тютюнової продукції й соціальна мережа "Вконтакте".
"З точки зору біохімії, алкоголь та нікотин - такі ж наркотики, як кокаїн і марихуана. Мене не приваблюють рекламні бюджети наркоторговців, які руйнують розум і підривають здоров'я росіян. Скоро в Вконтакте зникне реклама тютюну і спиртного", - сказав засновник мережі Павло Дуров.
Відзначимо, за даними дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я не менше 17 європейських країн вже заборонили рекламу тютюну через Інтернет - Вірменія, Австрія, Хорватія, Кіпр, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Португалія, Румунія, Словенія, Іспанія, Македонія, Туреччина.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас