Продукти з клітковиною захищають від серцево-судинних захворювань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продукти з клітковиною захищають від серцево-судинних захворювань

1334
Дієта, багата клітковиною і особливо продуктами з цілісного зерна, знижує ризик смерті від серцево-судинних, інфекційних і респіраторних захворювань, заявляють фахівці з Національного інституту раку в США.
Дослідники використовували дані обстеження 388 тисяч чоловіків і жінок.
З'ясувалося, що 20 відсотків учасників опитування часто вживали їжу, багату клітковиною - у середньому близько 30 г клітковини на день для чоловіків і 26 г для жінок.
Після обробки даних виявилося, що у цих людей ризик передчасної смерті на 22 відсотки менший, ніж у тих, хто їв мінімальну кількість клітковини.
Крім того, вчені з'ясували, що активне споживання клітковини знижує ризик смерті від серцево-судинних, інфекційних і респіраторних захворювань - на 24-56 відсотків у чоловіків і на 34-59 відсотків серед жінок. Крім того, у чоловіків спостерігається ще і достовірне зниження смертності від раку.
Вчені говорять, що дієта, багата клітковиною, що міститься у фруктах, овочах і цільнозернових продуктах, не тільки допомагає травленню, але й знижує ризик серцево-судинних захворювань, раку, діабету і ожиріння.
В даний час американські дієтологи рекомендують своїм споживати не менше 14 г клітковини на кожні 1000 ккал щоденного раціону.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас