Нафта дорожчає на тлі загострення ситуації на Близькому Сході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі загострення ситуації на Близькому Сході

Енергетика
444
Ціни на нафту демонструють позитивну динаміку у вівторок на тлі ескалації політичного конфлікту в країнах Близького Сходу і Північної Африки, що підсилює стурбованість інвесторів щодо ймовірних перебоїв з поставками "чорного золота". Про це свідчать дані торгів.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку підвищилася на 6,63 долара, або на 7,69%, - до 92,83, за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася 1,31 долара, або на 1,24%, - до 107,05 за барель.
Масові народні протести останніми тижнями охопили ряд арабських держав і призвели до падіння владних режимів у Єгипті та Тунісі. Наразі заворушення тривають в Лівії, Ємені та Бахрейні. Антиурядові виступи пройшли також в Алжирі, Іраку, Йорданії. "Інвестори купують нафту на тлі побоювань подальшого розповсюдження близькосхідного політичної кризи", - заявив агентству Bloomberg менеджер сіднейського Commodity Broking Services Джонатан Барратт (Jonathan Barratt).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас