Єгипет сподівається, що Євросоюз анулює його борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет сподівається, що Євросоюз анулює його борг

Казна та Політика
2303
Керівництво Єгипту сподівається, що Євросоюз пробачить борги північноафриканської країни, повідомляє агентство Reuters. Втім, офіційного запиту з боку Каїра поки немає.
Така заява прозвучала під час зустрічі міністра фінансів Єгипту Саміра Радвана з послом ЄС Марко Франко, заявила агентству співробітник представництва ЄС в Каїрі. "Посол зустрівся з міністром фінансів вчора (в неділю, 20 лютого) і вони обговорили поточну ситуацію у фінансовій сфері, - розповіла співрозмовниця агентства. - Анулювання боргу згадувалося як те, що Єгипет бажав би бачити. Однак офіційного запиту зроблено не було".
В даний час, за даними газети Аль-Масрі аль-Юм, державний борг Єгипту становить 32 млрд доларів (14,5% ВВП).
Як повідомлялося, США, Великобританія і Франція повідомили, що Єгипет попросив їх заморозити активи своїх колишніх політиків, проте в чорний список не потрапив екс-президент Хосні Мубарак. Як передає Reuters, за словами європейського дипломата, з подібним проханням Каїр звернувся і до Євросоюзу.
Нагадаємо, що Мубарака, який пішов у відставку у п'ятницю, 11 лютого, після тривалих протестів, і інших високопоставлених єгипетських політиків підозрюють у переведенні мільярдів доларів за кордон. Однією з вимог демонстрантів було повернення цих грошей для боротьби з бідністю.
Раніше вже повідомлялося, що влада Єгипту звернулася до керівництва Франції з проханням заморозити активи деяких колишніх членів єгипетської верхівки.
Нагадаємо, 11 лютого представник МЗС Швейцарії заявив, що уряд країни прийняв рішення заморозити активи, які потенційно належали Мубараку.
Відставці Мубарака передували 18 днів масових акцій протесту, які охопили не тільки Каїр, але і Олександрію, Суец і низку інших міст.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас