Міллер прогнозує входження в проект "Південний потік" нових учасників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер прогнозує входження в проект "Південний потік" нових учасників

Енергетика
263
Найближчим часом можуть бути досягнуті домовленості про входження в проект "Південний потік" нових учасників, повідомив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер. За його словами, до кінця 2015 р. планується закінчення будівництва першої нитки газопроводу, повідомляє РБК.
В даний час йде створення відповідних техніко-економічних обґрунтувань (ТЕО). "Все йде за графіком, ведемо переговори з ENI і EdF. Під час переговорів у Римі ми дійшли до висновку, що немає ніяких принципових розбіжностей щодо угоди акціонерів", - сказав О.Міллер.
Нагадаємо, з середини літа 2010 р. в пресі активно циркулювали чутки про можливе входження в проект "Південний потік" однієї з німецьких компаній. Зокрема, на зустрічі з О.Міллером прем'єр-міністр РФ Володимир Путін в жовтні 2010 р. говорив про те, що він знає про інтерес німецьких компаній до проекту. Проте не уточнювалося, яка саме компанія увійде в проект. За неофіційною інформацією, "Газпром" робив пропозицію німецької компанії RWE. Крім того, повідомлялося, що до проекту "Південний потік" готова приєднатися інша німецька компанія - Wintershall (підрозділ компанії BASF).
Проект будівництва газопроводу "Південний потік" через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи "Газпром" реалізує спільно з італійським концерном ENI і французьким Electricite de France (EdF).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас