Швейцарія: На рахунках Мубарака лежать десятки мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія: На рахунках Мубарака лежать десятки мільйонів доларів

Казна та Політика
742
На швейцарських рахунках екс-президента Єгипту Хосні Мубарака і його оточення знаходяться десятки мільйонів доларів.
"Нам поки що невідомо, отримані ці гроші в результаті законних операцій чи ні", - заявив прес-секретар міністерства закордонних справ Швейцарії Штефан фон Белоу.
За його словами, у разі, якщо з'ясується, що суми на рахунках були отримані злочинним шляхом, долю грошей визначать "компетентні судові органи", передає Lenta.ru.
Інформацію про стан рахунків колишніх єгипетських чиновників і родичів Мубарака в швейцарський МЗС передали банки, уповноважені в таких випадках визначити приналежність грошей.
Нагадаємо, рахунки екс-глави Єгипту та його соратників у Швейцарії були заморожені через кілька годин після виходу Хосні Мубарака у відставку 11 лютого.
15 лютого влада Єгипту звернулася до США, Великобританії, Франції і Євросоюзу з проханням заморозити рахунки колишніх чиновників адміністрації екс-президента, причому у Франції і США підкреслили відсутність у запитах імен Мубарака або членів його сім'ї.
Раніше голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер висловив готовність заморозити європейські рахунки Мубарака на прохання єгипетської влади.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас