Севастопольський винзавод банкрутують, прикриваючись Азаровим? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Севастопольський винзавод банкрутують, прикриваючись Азаровим?

Аграрний ринок
1048
Профспілка і трудовий колектив державного підприємства "Севастопольський винзавод" звернулися до Міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка з вимогами вжити негайних заходів щодо штучного банкрутства винзаводу.
Причиною такого звернення стала катастрофічна ситуація, яка почала стрімко розвиватися навколо цього підприємства. У ряді інтернет-видань України пройшла інформація, що прибутковий завод менш ніж за місяць з новим директором - Андрієм Кулаковим фактично припинив існування. Наразі готуються позови до заводу від колишніх партнерів, постачальників, дистриб'юторів, орендодавців, таких як ТОВ "Сатера", ТОВ ДК "Еллада", компанії "Техноінженеринг" та інших, на загальну суму понад 8 мільйонів гривень.
За словами працівників заводу, закупівля виноматеріалу в 2011 році не була здійснена. З необхідних річних 6 мільйонів літрів сировини, на заводі наразі залишилося лише близько 50 тисяч літрів, що викликало зупинку циклу виробництва і звільнення персоналу.
Справжньою ж причиною конфлікту заявники називають взаємні бізнес-інтереси місцевого міського депутата "регіонала" Андрія Григорова та заступника Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Вадима Сисюка, який, за їхніми словами, "тісно пов'язаний з сином Прем'єр-міністра України Азарова Олексієм, чиїм ім'ям і впливом власне і прикривається". Завдяки підтримці з Києва Міністерством аграрної політики і продовольства на пост директора державного підприємства була поставлена підставна фігура без вищої освіти і досвіду роботи у виноробній галузі з метою доведення заводу до банкрутства та передачі його у власність Андрію Григорова, - відзначають заявники.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас