Гриценко: Влада багатіє демонстративно і безкарно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко: Влада багатіє демонстративно і безкарно

Казна та Політика
11000
Лідер партії "Громадянська позиція", народний депутат України Анатолій Гриценко називає найбільш небезпечними загрозами національній безпеці України внутрішні - в політичній, економічній, соціальній та екологічній сферах.
На цьому він наголосив в інтерв'ю "Газеті по-українськи".
"Безробіття мільйонів, недоступність медицини, коли бідні люди не можуть купити ліки, або вмирають від того, що до них не приїжджає "швидка". І все це на тлі демонстративного і безкарного збагачення влади", - зазначив політик.
Гриценко радить поцікавитися у колег по парламенту чи урядових чиновників, які їздять з кількома охоронцями, у якому вимірі ті живуть.
"Вони крадуть в України, а живуть в Європі. Там їх підприємства, літаки, нерухомість, гроші в банках. Забезпечують свої сім'ї товарами з-за кордону - продуктами, водою, навіть працівників на свої підприємства привозять. Їх не цікавить життя простих українців, вони живуть в абсолютно іншому вимірі", - зазначив лідер "Громадянської позиції".
Також загрозою національній безпеці він вважає корупцію. Політик нагадав, що президент України Віктор ЯНУКОВИЧ вніс до парламенту законопроект про боротьбу з корупцією, але в ньому немає ключового - "кожен чиновник повинен декларувати витрати, свої і своєї сім'ї".
"Тому й надалі будуть бідні, згідно з деклараціями, президенти, прем'єри і міністри, а їхні діти будуть ставати мільярдерами. Це означає, що президент не хоче боротися з корупцією", - підсумував Гриценко.
На його переконання, якщо В. ЯНУКОВИЧ щиро хоче подолати корупцію, йому потрібно почати з "Межигір'я", "де встановлені підвіконня з ліванського дуба, які коштують по 45 тисяч доларів".
"Не можна однією рукою боротися з хабарництвом, а іншій дозволяти, щоб твій син їздив на автомобілі, який придбали для президента України. Боротьба з корупцією повинна йти від першого крісла країни", - підкреслив лідер "Громадянської позиції".
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас