Зустріч G20: у боротьбі з глобальними дисбалансами намітився прогрес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зустріч G20: у боротьбі з глобальними дисбалансами намітився прогрес

Казна та Політика
282
Більшість країн "групи 20" підтримують введення системи з п'яти індикаторів для взаємної оцінки стану економік окремих країн. У свою чергу президент Франції Ніколя Саркозі закликав посилити роль МВФ.
У дискусії про вирівнювання глобальних диспропорцій країнах так званої "групи 20" вдалося досягти певного прогресу, повідомляє в п'ятницю, 18 лютого, агентство DAPD. Більшість держав "великої двадцятки" підтримують введення системи з п'яти індикаторів для взаємної оцінки стану економік окремих країн, повідомив в кулуарах зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків "групи 20", що почалася в Парижі 18 лютого, статс-секретар у міністерстві фінансів ФРН Йорг Асмуссен. За даними DAPD, цей перелік індикаторів повинен бути ухвалений в суботу, 19 лютого.
В свою чергу президент Франції Ніколя Саркозі, виступаючи перед учасниками форуму, підкреслив, що країнам "двадцятки" під час економічних криз слід ретельно узгоджувати один з одним свої дії. Якщо ж вони "піддадуться спокусі" керуватися в першу чергу власними, національними інтересами, це буде означати "загибель групи 20", застеріг Саркозі. Одночасно французький президент висловився за посилення ролі Міжнародного валютного фонду (МВФ), який, за його словами, має стати "основним орієнтиром" міжнародного співробітництва у валютній сфері.
Крім того, на зустрічі представників "великої двадцятки" в Парижі будуть обговорюватися волатильність цін на сировину, насамперед на нафту, газ і вугілля, а також на продовольчі товари. У дебатах про усунення дисбалансів основну увагу буде приділено ФРН і Китаю, які посідають провідні позиції з експорту. У рамках "групи 20" звучали пропозиції обмежити вивезення товарів з цих країн. Тим часом на форумі в Парижі Німеччина виступить категорично проти введення будь-яких квот на експорт, заявив в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас