Тігіпко обіцяє зменшити рівень максимальної пенсії і для нинішніх пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко обіцяє зменшити рівень максимальної пенсії і для нинішніх пенсіонерів

Казна та Політика
677
Віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що уряд має намір знизити рівень максимальної пенсії і для майбутніх, і для нинішніх пенсіонерів.
"Ми провели обговорення, на кожній зустрічі люди говорили - добре, що обмежуєте максимальну пенсію, але чому ви це робите тільки для нових пенсіонерів, будь ласка, пройдіться по старих. Тому ми пропонуємо обмежити: не 12 мінімальних пенсій, а 10 мінімальних пенсій буде складати максимальна пенсія, і поширити це і на нових пенсіонерів і на старих", - заявив віце-прем'єр.
Тігіпко зазначив, що Конституційний суд дав роз'яснення про неможливість зменшення рівня максимальної пенсії, спираючись на 22 статтю Конституції, але це питання треба розглянути в контексті 24 статті, яка говорить про соціальну рівність всіх українців.
"Безумовно, є роз'яснення Конституційного суду з цього приводу. Вони роз'яснювалися, спираючись на 22 статтю Конституції, а є інша стаття Конституції - 24 стаття, яка говорить про соціальну рівність всіх українців. Давайте з цього боку подивимося, я вважаю, що якщо і будуть звертатися до Конституційного суду, то з цього боку", - зазначив міністр соціальної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас