ЄС закликає ITGI і Nabucco почати переговори про злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС закликає ITGI і Nabucco почати переговори про злиття

Енергетика
183
У Євросоюзі розглядають можливість злиття двох стратегічних проектів газопроводів. Передбачається, що такий крок забезпечить безпеку поставок з Центральної Азії на європейський ринок.
Зокрема, Єврокомісія закликає Інтерконнектор Туреччина-Греція-Італія (ITGI) і консорціум Nabucco почати переговори про злиття.
Неофіційно такі переговори тривають давно. В головному офісі норвезької державної нафтової компанії Statoil, розташованому в Осло, підтвердили, що, хоча Statoil надає перевагу Nabucco, проте компанія не проти прискорити його розвиток за рахунок реалізації його адріатичного напрямки - ITGI.
Вартість трубопроводу ITGI оцінюють у 3,4 млрд доларів, а Nabucco - в 10,7 млрд доларів. У Євросоюзі зокрема розглядають варіант почати з більш дешевого проекту, а потім збільшити розмір запланованого трубопроводу через Туреччину.
Передбачається, що першим етапом реалізації проекту стане "Південний коридор, фаза I", який буде постачати газ до Греції і далі в Італію, другим - "Південний коридор, фаза II", який створить відгалуження від магістрального трубопроводу і пройде на північ до Австрії.
Транс Адріатичний Трубопровід (TAP) вартістю 1,5 млрд євро, який, як і Nabucco і ITGI, також змагається за транспортування газу з Азербайджану, поки не бере участі в переговорах про злиття. Хоча в самому TAP не проти такої співпраці і залучення інших акціонерів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас