ЄС знімає імпортні мита на зернові до кінця червня 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС знімає імпортні мита на зернові до кінця червня 2011 р

Аграрний ринок
208
Єврокомісія запропонувала тимчасово зняти імпортні мита на деякі види зернових. Зняття мит, яке відбудеться наступного тижня, триватиме до кінця червня 2011 р., повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.
Рішення стосується в першу чергу кормових культур. Будуть тимчасово зняті митні ставки на пшеницю низької та середньої якості (12 євро за т) і на ячмінь (16 євро за т). Зняття мит застосовуватиметься до квотованим обсягами продукції, які досі імпортувалися за зниженими тарифами.
Пропозиція повинна "знизити напругу на європейському ринку зернових", - говорить Єврокомісар з сільського господарства Дачан Чолош.
"Сьогодні, коли ціни на світових і європейських ринках залишаються високими, ми зобов'язані зробити все можливе для полегшення ситуації до кінця маркетингового року", - додає він.
Влітку і восени ЄС вже обнулив ставки мит на тверду пшеницю, високоякісну м'яку пшеницю, кукурудзу, сорго і жито. Для інших зернових були встановлені спеціальні тарифні квоти, за якими певні обсяги продукції завозилися за значно нижчими імпортних тарифів. Це рішення стосувалося і кормових культур.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас