Швейцарський банк випустив "кокосові" облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський банк випустив "кокосові" облігації

Казна та Політика
337
Інвестори масово скуповують нові цінні папери, випущені банком Credit Suisse - так звані "кокосові" облігації. Про це пише The Financial Times. Попит на папери склав 22 мільярди доларів при обсязі випуску в 2 мільярди.
"Кокосового" облігаціями називаються зобов'язання з прибутковістю вищою, ніж у звичайних боргів. У випадку фінансових труднощів у емітента вони автоматично перетворюються на звичайні чи привілейовані акції.
Випуск такого роду паперів підтримується регуляторами, які вважають, що це хороший спосіб поповнити капітал банку без великого ризику. Швейцарська фінансова влада навіть зобов'язала всі найбільші кредитні організації країни випустити такий вид боргів.
Дві третини випуску придбали керівні активами фонди, решта - приватні банки. Крім того, Credit Suisse анонсував обмін на "кокосові" облігації наявні борги на суму 6,2 мільярда євро.
Раніше схожі інструменти випустили голландський Rabobank і британський Lloyds TSB. Останній обміняв такі папери на чинні борги на суму 7,5 мільярда фунтів стерлінгів (близько 9 мільярдів євро).
Над випуском подібних облігацій розмірковує також банк Barclays, проте поки рішення на цей рахунок ще не ухвалено.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас