Азаров: Ціна на газ "зашкалила" б за 400 дол., якби не харківські угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Ціна на газ "зашкалила" б за 400 дол., якби не харківські угоди

Енергетика
1046
Ціна російського газу для України зараз могла б становити 400 дол., якби не були підписані "харківські угоди" з Росією. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у Верховній Раді України, повідомила прес-служба Кабміну.
Причиною зростання цін на газ Прем'єр назвав угоду з "Газпромом", підписану Юлією Тимошенко. "Саме формула ціноутворення, на яку погодилася Тимошенко, досі призводить до підвищення ціни на газ", - підкреслив Азаров.
Він зазначив, що Харківські угоди, що передбачають знижку в ціні на 100 дол. за тисячу кубометрів газу, дозволили відразу ж відновити роботу вітчизняної промисловості, дали перепочинок, щоб адаптувати економіку України до зростання цін на енергоносії, від якого страждає вся Європа, і здійснити енергетичну модернізацію.
"Харківські угоди повністю себе виправдали. Якби їх не було, ми б платили Росії величезні штрафи, а ціна на газ сьогодні склала б більше 400 доларів за тисячу кубометрів".
Нагадаємо, згідно з "харківськими угодами", підписаними 21 квітня 2010 року Президентами України та Росії, передбачається продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ) на території України на 25 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас