Бернанке підтримує заходи щодо реформи регулювання на фінансовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке підтримує заходи щодо реформи регулювання на фінансовому ринку

Казна та Політика
200
Голова Федерального резерву Бен Бернанке вважає, що сьогодні завдяки прийняттю в США нового фінансового законодавства ЦБ краще підготовлений до краху будь-якої великої кредитної організації, ніж це було два роки тому.
Виступаючи в четвер у банківському комітеті Сенату, глава ФРС відзначив, що регулювальні органи "точно взяли уроки з кризи". Одним з таких уроків він назвав те, що необхідно жорсткіше контролювати, як банки управляють ризиками.
Сенатори обговорюють зараз питання про ефективність прийнятого після кризи закону Френка-Додда, проблеми, які він створює для банків і компаній, а також виправданість відстрочки деяких з його норм.
Бернанке не говорив у четвер у своєму виступі про питання грошово-кредитної політики.
Пакет Френка-Додда, прийнятий минулого року, включає в себе створення ради з представників регулюючих органів США для відстеження системних ризиків у фінансовій системі; наділення Федерального резерву функціями з нагляду за найбільшими фінансовими інститутами; наділення уряду правом брати під контроль проблемні фінансові організації, проводити їх реорганізацію; створення механізмів регулювання ринку похідних інструментів і підвищення його прозорості за рахунок створення механізмів біржової торгівлі, запровадження системи нагляду для хедж-фондів і фондів приватних інвестицій. Серед нововведень - різноманітні заходи щодо захисту споживачів на ринку фінансових послуг; нові правила розкриття інформації про компенсаційні пакети топ-менеджерів компаній, жорсткість правил трейдингу для банків, щоб обмежити їх власні операції на ринку; зниження ролі кредитних рейтингів при оцінці цінних паперів та емітентів і т.д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас