Грищенко: Ситуацію довкола української бібліотеки в Москві врегульовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко: Ситуацію довкола української бібліотеки в Москві врегульовано

196
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко стверджує, що ситуація довкола Бібліотеки української літератури в Москві врегульовано. Про це він заявив сьогодні у Верховній Раді під час "години питань" до уряду.
"Ситуація довкола бібліотеки в цілому врегульована", - сказав він.
За його словами, бібліотека працює у своєму штатному режимі.
Міністр закордонних справ нагадав, що за його дорученням посол України в Росії провів низку зустрічей з представниками адміністрації президента Росії, російського МЗС і уряду для врегулювання даного питання.
Крім того, додав Грищенко, зустрічі з представниками російської влади провів безпосередньо і він. "Під час всіх моїх зустрічей з представниками російської сторони питання забезпечення потреб української громади в Росії та захисту її прав були пріоритетом. Російська сторона запевнила про забезпечення належного функціонування бібліотеки", - сказав міністр закордонних справ.
При цьому він додав, що бібліотека української літератури перебуває в муніципальному підпорядкуванні і фінансується владою Москви. І тому можливості фінансувати її з державного бюджету України не існує.
Нагадаємо, що наприкінці 2010 року - на початку 2011 року в Бібліотеці української літератури в Москві пройшло декілька обшуків.
Про "врегулювання" резонансного в українському суспільстві питання чиновники заявляли неодноразово.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас