Експерти: Через заборону на дострокове зняття депозитів, українці оберуть короткострокові вклади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Через заборону на дострокове зняття депозитів, українці оберуть короткострокові вклади

Кредит&Депозит
834
Експерти прогнозують, що якщо буде введена норма про заборону на дострокове зняття депозитів, українці почнуть більше цікавитися короткостроковими вкладами.
"Вкладники банків, як мінімум, в перший період, будуть вести себе значно обережніше. Відповідно значно більшу популярність придбають вклади на короткі строки та вклади з вільним управлінням коштів", - вважає Тарас Шкрібляк, директор департаменту продажів Плюс Банку.
Для того, щоб не втратити вкладників, банки будуть пропонувати нові депозитні продукти.
"Безумовно, банки будуть впроваджувати нові депозити, як з передбаченою можливістю для клієнта дострокового зняття вкладу (такі депозити будуть пропонуватися під більш низьку відсоткову ставку), так і без умов дострокового розірвання договору", - прогнозує Михайло Власенко, голова правління Астра Банку.
"Щоб не відбувся відтік депозитів, банки, в більшості своїй змушені будуть розробити нові види вкладів на короткі терміни (від 1 тижня до 1 місяця), з автоматичною пролонгацією вкладу на цей самий період, після його закінчення. І так далі, доки клієнт сам не захоче забрати свій внесок остаточно, чи не відчує певну стабільність установи", - продовжує Шкрібляк.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг" на 14.02.2011 р. депозити зі строками розміщення на один або два тижні пропонують лише три банки з числа 50 найбільших за розміром активів.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас