США спрямують на розвиток нафтопромислового регіону Нігерії 50 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США спрямують на розвиток нафтопромислового регіону Нігерії 50 млн дол.

Енергетика
104
Американська енергетична компанія Chevron і Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) спрямують 50 мільйонів доларів на розвиток нафтопромислового регіону дельти річки Нігер, де часто відбуваються напади на нафтові об'єкти зарубіжних компаній і викрадання іноземних співробітників, повідомляє в п'ятницю агентство Associated press.
Фонд Chevron (Niger Delta Partnership Initiative) і урядовий фонд USAID протягом чотирьох років виділять по 25 мільйонів доларів на розвиток регіону, йдеться в повідомленні.
"Це інвестиція в розвиток суспільства і майбутнього нашого бізнесу", - цитує агентство представника Chevron Ронди Жігоцкі.
Гроші підуть на підтримку програм розвитку уряду, місцевих організацій і допоможуть зменшити випадки конфліктів і насильства в регіоні, відзначає агентство.
Нігерія є найбільшим виробником нафти на африканському континенті і експортує понад 2,2 мільйона барелів сирої нафти на день. Загрозу нафтового бізнесу становлять напади бойовиків Руху за звільнення дельти річки Нігер та інших збройних угруповань в дельті річки Нігер на об'єкти Chevron, Shell і низки інших нафтових компаній. В останні роки декілька компаній неодноразово припиняли експлуатацію нафтопроводів у результаті підривів та інших диверсій з боку бойовиків.
Нагадаємо, 15 лютого суд в Еквадорі оштрафував компанію Chevron на 8,6 мільярда дол..
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас