Адміністрація Президента ліквідує Кабінет міністрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація Президента ліквідує Кабінет міністрів

Казна та Політика
1149
Янукович може ввести в Україні президентську форму правління. Проекти законів "Про центральні органи влади" та зміни до закону про Кабмін (щодо повноважень) знищують інститут Кабінету міністрів як незалежного органу.
Як передає кореспондент "Коментарів", таку думку висловив глава опозиційного уряду, нардеп від БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв.
"Ці закони суперечать Конституції, оскільки вони по суті повністю знищують такий орган виконавчої влади, як Кабінет Міністрів. Починаючи від порядку призначення заступників (міністрів) і закінчуючи самою відповідальністю Кабміну за рішення, які він стверджує. Тепер все тотально підконтрольне Адміністрації Президента", - заявив Соболєв.
"Мета цього закону очевидна: внаслідок так званих реформ, які проводить нинішня влада, наступні парламентські вибори вона з тріском програє. Тому вони хочуть мати закон, який би гарантував їм навіть у разі створення нової зовсім іншої більшості, щоб новий прем'єр-міністр і новий уряд не мали ніякої можливості впливати на ситуацію в країні", - підсумував Соболєв.
Нагадаємо, 2 лютого у Верховній Раді був зареєстрований Проект Закону про центральні органи виконавчої влади, внесений на розгляд Президентом Віктором Януковичем.
15 лютого розгляд законопроекту "Про центральні органи виконавчої влади" і змін до закону "Про Кабінет міністрів України" було відкладено. Проекти не відкликані з парламенту, однак надійшла команда не ставити їх на голосування через необхідність доопрацювання.
Це два з чотирьох законопроектів, які визначають кістяк змін, визначених концепцією адміністративної реформи. Ще два законопроекти - про державну службу та про державні регулятори і монополії - до Ради поки не внесені.
Разом з тим президент Інституту правової політики, екс-міністра юстиції Миколи Оніщук висловив думку, що проект закону "Про центральні органи влади" "містить положення, що дають підставу для дискусії з приводу зміни президентсько-парламентської форми правління в Україні на президентську".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас