ЄБРР отримав мільярдний прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР отримав мільярдний прибуток

Казна та Політика
182
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2010 році дістав чистий прибуток у розмірі 1,4 млрд євро завдяки нарощуванню інвестицій в бізнес по всьому світу і зростання вартості акцій, які перебувають у власності компаній, говориться в прес-релізі ЄБРР. У 2009 році ЄБРР отримав чистий збиток у розмірі 746 млн євро.
Отримання прибутку в 2010 році дозволить ЄБРР розширити інвестиційну програму. Цього року вона буде націлена на слабкі місця світової економіки: відсутність диверсифікації в реальному секторі економіки, нерозвиненість національних ринків капіталу і недостатню енергетичну ефективність індустрії. Завдяки високій поточнійі капіталізації ЄБРР зможе, принаймні, зберегти рівень інвестицій. Обсяг капіталу першого рівня досяг 12,1 млрд євро.
У 2010 році ЄБРР інвестував у світову економіку 9 млрд євро - абсолютний рекорд за всю історію банку. У 2009 році цей показник склав 7,9 млрд євро. ЄБРР залишається найбільшим інвестором в країнах Центральної та Східної Європи, говориться в звіті. У 2011 році банк має намір зберегти інвестиції на рівні 8-9 млрд євро.
Європейський банк реконструкції і розвитку (створений в 1991 році, штаб-квартира знаходиться в Лондоні) є міжнародною фінансовою організацією, яка фінансує проекти в 29 країнах від Центральної Європи до Центральної Азії. Заявлені цілі банку - сприяння розвитку підприємництва та переходу до відкритої і демократичної ринкової економіки.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас