Сугоняко: Іпотеки не буде ще мінімум 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сугоняко: Іпотеки не буде ще мінімум 2 роки

Кредит&Депозит
1362
В Україні ринок іпотечного кредитування перебуває в стагнації. На думку Президента Асоціації українських банків ( АУБ ) Олександра Сугоняко, найближчим часом на відновлення цього ринку чекати не варто. Про це він розповів журналістам на прес-конференції в Києві.
"Я вважаю, що ще мінімум 2 роки він буде перебувати в такому стані, якщо говорити глобально. Хоча локально окремі банки здійснюють таке кредитування, але це - поодинокі випадки, так звані виключення з правил", - відзначив глава АУБ.
Він нагадав, що будівництво - єдина галузь в Україні, яка ще не подолала спад. "Всі інші, в тому числі торгівля, вже почали збільшувати свої обсяги, а будівельна галузь, звичайно, сповільнила падіння, але ще не припинила його, - відзначив Сугоняко.
Серед основних проблем галузі він назвав: бажання учасників ринку отримати більший прибуток, тобто продати за тими цінами, які диктує ринок; монополізацію ринку нерухомості; проблеми з бюрократією... "Ну і плюс падіння реальних доходів населення - власне тих, хто може претендувати на отримання іпотечних кредитів".
"Без вирішення цих проблем ми навряд чи побачимо зростання в цій галузі. На мою думку, це триватиме року 2, а може й більше, якщо не будуть вживатися заходи", - впевнений Сугоняко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас