Стрес-тести банків США будуть враховувати ймовірність рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стрес-тести банків США будуть враховувати ймовірність рецесії

Казна та Політика
162
Федеральна резервна система США попросила 19 найбільших американських банків включити в стрес-тестування достатності капіталу сценарій нової хвилі рецесії з урахуванням зростання безробіття до 11%, повідомили агентству Bloomberg джерела у фінансових колах.
Зокрема, найгірший сценарій розвитку подій повинен припускати скорочення ВВП на 1,5% до кінця 2011 року і відновлення зростання до кінця 2013-го. При цьому розвитку подій безробіття повинно враховуватися на позначці 11% в I кварталі 2012 року і на рівні 9,5% наприкінці 2013-го.
За словами джерел, такі показники повинні бути враховані при проведенні більш широкої оцінки рівнів кредитів, доходу і капіталу з розглядом принаймні трьох варіантів розвитку ситуації.
Крім того, фінансова влада США попросила банки оцінити вплив на їхній прибуток нових норм регулювання банківської діяльності в країні, зокрема закону Додда - Френка і посилення міжнародних вимог до капіталу.
Закон Додда - Френка, названий так на ім'я глави комітету з фінансових послуг палати представників конгресу Барні Френка і сенатора Крістофера Додда, який очолює банківський комітет верхньої палати конгресу, був підписаний президентом США Бараком Обамою в липні 2010 року. Основною його метою є захист американських платників податків від надмірних ризиків, що виникають у фінансовій системі, а також недопущення повторення масштабної фінансової кризи. Законодавство, зокрема, вимагає від учасників ринку переводити операції з деривативами на біржу, а також обмежує розмір штрафів за прострочення по кредитних картках. Для того щоб закон остаточно заробив, потрібно ухвалити 243 підзаконні акти і провести понад 150 додаткових досліджень з різних тем.
Гендиректор інвестбанку JP Morgan Дуглас Браунстайн кількома днями раніше заявив, що фінансова організація вже провела стрес-тестування, в якому передбачувані умови були ще більш жорсткими: банк виходив зі скорочення економіки більш ніж на 4% до кінця III кварталу поточного року і рівня безробіття на позначці 11,7%.
За підсумками стрес-тестування 19 провідних американських банків, проведеного в травні 2009 року, був зроблений висновок про те, що найбільші банки США потребують більш ніж 74 млрд доларів додаткового капіталу. Разом з тим було визнано, що частина банків досить стабільна.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас