В Кабміні мають намір обмежити розміри пенсій для тих українців, які вже є пенсіонерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Кабміні мають намір обмежити розміри пенсій для тих українців, які вже є пенсіонерами

Казна та Політика
7460
Уряд розглядає можливість обмежити розміри пенсій для тих українців, які вже є пенсіонерами.
Про це під час парламентських слухань з питань пенсійного реформування повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
За його словами, уряд у цей час розглядає можливість внесення даних змін до проекту пенсійної реформи, який перебуває в парламенті.
Зокрема, в проекті закону про пенсійну реформу зафіксовано обмеження максимальних пенсій на рівні 12 мінімальних пенсій. Ця норма не стосується тих пенсіонерів, які на сьогодні вже отримують пенсію. "Те, що ми говорили про статтю 2 Конституції, багато людей говорили: "Почитайте статтю 24, там, де рівні можливості в усіх українців повинні бути". Тому я вважаю, що таку пропозицію для Кабінету міністрів ми б сприйняли. Більше того, ми вважаємо, що максимальний розмір пенсій не повинен перевищувати 10 мінімальних пенсій по Україні", - зазначив Тігіпко.
Він також заявив про те, що необхідно ввести більш "м'яку" вислугу для військових. Зокрема, в проекті пенсійної реформи передбачалося збільшення вислуги з 20 до 25 років протягом 5 років. На сьогодні уряд, за словами Тігіпка, вважає за необхідне збільшити термін введення даної норми з 5 до 10 років. "Необхідно зробити це протягом 10 років - 6 місяців на рік", - підкреслив він. Те ж саме стосується чоловіків-держслужбовців.
Він також нагадав, що другий рівень пенсійної системи може бути введений з 1 січня 2013 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас