Злочевський: Підписання мирової угоди Кабміну з Vanco Prykerchenska відбудеться не пізніше березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Злочевський: Підписання мирової угоди Кабміну з Vanco Prykerchenska відбудеться не пізніше березня

Фондовий ринок
244
Підписання мирової угоди Кабміну з Vanco Prykerchenska відбудеться не пізніше березня. Про це РБК-Україна після засідання Кабінету міністрів заявив міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.
За словами міністра, сьогодні Кабмін не розглядав питання затвердження проекту мирової угоди через відсутність міністра юстиції Олександра Лавриновича. "Всі узгодження в усіх міністерствах вже пройдені. Питання залишилося за Міністерством юстиції", - заявив Злочевський. Він зазначив, що після затвердження проекту угоди Кабміном, підписання самого документа з Vanco може зайняти менше місяця.
Як повідомлялося 10 лютого ц.р., Кабінет міністрів України найближчими днями ухвалить рішення про укладення мирової угоди з компанією Vanco Prykerchenska. Прем'єр-міністр Микола Азаров поінформував минулого тижня, що не були повністю узгоджені необхідні документи для ухвалення такого рішення.
Раніше перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв прогнозував підписання мирової угоди з Vanco Prykerchenska в лютому 2011 р. За словами А. Клюєва, зміни контракту, підписаного в 2007 р., будуть незначні і пов'язані в основному з ухваленням нового Податкового кодексу. Співпраця з Vanco і відповідний контракт про розподіл продукції вигідний для України, зазначив міністр. Також він додав, що фактично 50% продукції, яку буде добувати Vanco, буде власністю України.
Як повідомлялося, 13 грудня 2010 Vanco Prykerchenska Ltd та Україна домовилися ще на 3 місяці продовжити термін призупинення арбітражного процесу в Стокгольмському арбітражному суді з метою підписання мирової угоди.
Відзначимо, на початку грудня 2010 р. М. Злочевський повідомляв, що мирова угода з Vanco Prykerchenska буде підписана до кінця 2010 р. М. Злочевський зазначив, що Мінприроди веде переговори про те, щоб мирову угоду з Vanco Prykerchenska не передбачало компенсації з боку України.
У липні 2010 р. Україна і компанія Vanco Prykerchenska призупинили арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді і почали переговори, метою яких було мирне врегулювання спору щодо угоди про розподіл продукції (УРП).
У червні 2010 р. Клюєв заявляв, що уряд відновить контракт з Vanco. Раніше, 21 травня 2009 р., Кабмін Тимошенко в односторонньому порядку розірвав угоду із зареєстрованою на Бермудських островах компанією Vanco International у зв'язку з переуступкою нею прав на геологорозвідку і розробку нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря в інтересах Vanco Prykerchenska. У липні 2009 р. Vanco International почала арбітражний процес проти України в Арбітражній палаті м. Стокгольма. У відповідь на це 5 серпня 2009 р. українська сторона відкликала свої пропозиції щодо мирного врегулювання спору з Vanco Prykerchenska.
Vanco Prykerchenska є підрозділом Vanco International. Vanco Prykerchenska здійснює геологорозвідку і розробку нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря. В даному проекті три перспективні площі: Судакський складчастий пояс, Судакський глибоководний складчастий пояс і площа Тетяєв. Загальна площа ділянки становить 12 960 кв. км, глибина моря - від 70 до 2200 м. Реалізація проекту запланована в два етапи: пошукові роботи, а також розробка і видобуток. Загальна сума інвестицій в проект складе більше 15 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас