Колектори наполягають на поверненні іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектори наполягають на поверненні іпотеки

Кредит&Депозит
665
Те, що Україна не поспішає повертатися до реального кредитування населення, призводить не тільки до "простоювання" банківської галузі, але і до затримки відновлення економіки в цілому. Про це в коментарі FINANCE.UA повідомила генеральний директор групи компаній "Прімоколлект" Ева Заковича.
"Питання іпотеки в країні не вирішено навіть наполовину. Адже кредитування як таке - не бездумне роздавання позик направо і наліво, а реальне кредитування реальних громадян - працює лише на 15-20% від можливого. А всім відомо, що база для економічного зростання - це інвестиції в економіку", - підкреслила експерт.
За її словами, необхідно в першу чергу розробити законодавчу базу, регулюючу іпотечне кредитування, а також створити дієвий фонд сек'юритизації.
"Я думаю, що колектори поряд з банкірами можуть допомогти владі у вирішенні проблемних питань, пов'язаних з іпотечним кредитуванням та іншими видами кредитування. Так банкіри зможуть відновити роботу з фізособами, а ми, відповідно, будемо одержувати більш свіжі справи", - резюмує Заковича.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас