Енергетичні напої вбивають підлітків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетичні напої вбивають підлітків

897
Вживання енергетичних напоїв дітьми та підлітками вкрай небезпечно для їхнього здоров'я. Про це попереджають дослідники центру департаменту охорони здоров'я університету Майамі, які проаналізували 121 показник, пов'язаний з впливом енергетиків на здоров'я підлітків молодше 19 років.
Серед хвороб, пов'язаних з вживанням енергетиків, лікарі назвали ниркову недостатність, хвороби печінки, порушення функцій дихального апарату, нервові розлади, високий тиск, серцеву недостатність і порушення функцій серцевого м'яза.
У дослідженні говориться, що близько 30-50% підлітків у США періодично вживають енергетичні напої. Серед них фігурують навіть діти п'яти років. У 2008 році, згідно зі звітом, були зареєстровані випадки раптової смерті серед дітей, пов'язані з передозуванням кофеїну, який в надлишку міститься в енергетиках.
Міністерство охорони здоров'я має намір зобов'язати в найближчому майбутньому повідомляти споживачам на упаковці енергетиків інформацію про високий вміст в напої кофеїну, який може стати причиною виникнення багатьох хворобливих станів, а також рекомендувати не продавати напої дітям молодше 12 років.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас