МВФ може виділити Україні черговий транш кредиту через 2 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ може виділити Україні черговий транш кредиту через 2 тижні

Казна та Політика
754
Виконавчий комітет Міжнародного валютного фонду (МВФ) може запропонувати Україні черговий транш кредиту вже через 2 тижні. Про це під час прес-конференції заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр.
"У рамках програми 15-16 млрд дол. повинні бути передані Україні. 3,4 млрд дол. будуть в цьому конкретному транші. Аналіз виконано і підписано 1,6 млрд дол. у вигляді кредиту Україні... Були обговорені багато питань, проте це обговорення повинне ще якийсь час тривати. Два тижні приблизно займе обговорення всіх неврегульованих питань. І в результаті, я сподіваюся, можна буде... запропонувати (Україні) черговий транш кредиту МВФ", - заявив Альєр.
Відзначимо, вчора, 15 лютого, за підсумками роботи місії фонду в Києві, МВФ і Кабмін погодили графік більш поступового підвищення тарифів на газ і мають намір визначити компенсаційні бюджетні заходи для покриття загального дефіциту державного бюджету України в розмірі 3,5% ВВП у 2011 р. "Обговорення даних заходів триватиме протягом найближчих декількох тижнів з метою надання результатів перегляду програми раді директорів МВФ", - йдеться в заяві голови місії МВФ в Україну Таноса Арванітіса.
МВФ очікує, що в березні набере чинності закон про пенсійну реформу, а впровадження адміністративної реформи продовжиться.
У свою чергу, прем'єр-міністр України Микола Азаров за результатами зустрічі з місією МВФ заявив, що уряду і представникам місії вдалося досягти компромісу щодо більшості пунктів проекту меморандуму про економічну і фінансову політику уряду України.
Нагадаємо, 22 грудня 2010 р. МВФ у Вашингтоні розглянув питання про перший перегляд кредитної програми stand-by для України і надання другого траншу кредиту. Зокрема, рада директорів прийняла рішення виділити Україні другий транш кредиту в обсязі 1 млрд SDR, що становить близько 1,5 млрд дол.
З часу отримання першого траншу кредиту в 15,15 млрд дол. МВФ в серпні 2010 р. український уряд підвищив ціни на газ, а також скасував мораторій на застосування пені на заборгованість по послугах житлово-комунального сектора. У Кабінеті міністрів України погодили питання пенсійної реформи. Таких кроків вимагали в МВФ.
Програма stand-by була затверджена 29 липня 2010 року 15,8 млрд дол. були виділені на підтримку програми уряду, яка передбачає економічне врегулювання і реформи. Кредит більш ніж у сім разів перевищує квоту України, що розраховується на основі внесків країни до бюджету фонду. Україна вже отримала перший транш нового кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд дол. Умови кредиту передбачають низку економічних заходів, у тому числі скорочення дефіциту бюджету до 3,5% ВВП в 2011 р. і до 2,5% - в 2012 р .
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас