КМДА: Проїзд у комунальному транспорті дорожчати не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Проїзд у комунальному транспорті дорожчати не буде

304
Тарифи на проїзд у комунальному транспорті залишаються незмінними, заявив начальник Головного управління транспорту та зв'язку Київської міської державної адміністрації Євген Водовозов. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба КМДА.
Що стосується приватних перевізників, то, згідно з законодавством, місто не може заборонити приватному перевізнику підвищувати тариф на проїзд. Але перевізник повинен надати Головному управлінню транспорту і зв'язку економічне обґрунтування. На сьогодні заявки на підвищення тарифів подали 23 підприємства, а підвищили тільки 2, - йдеться в повідомленні.
"Місто не зацікавлене в тому, щоб тарифи підвищувалися - ми стоїмо на боці киян, а не перевізників. Зрозуміло, що приватні перевізники не будуть працювати в збиток - у такому випадку вони просто зупиняться. Підвищення цін на пальне серйозно вплинуло на економіку цих підприємств. До того ж, цього року підвищилася мінімальна зарплата, що теж збільшило їхні витрати", - зазначив Водовозов.
За його словами, зараз міська влада веде конструктивний діалог з перевізниками.
"Більшість з них планує підвищувати вартість проїзду тільки на 50 копійок, хоча вони мають можливість довести необхідність підвищення на велику суму. Однак, зараз є розуміння того, що цього робити не можна", - зазначив начальник Головного управління транспорту та зв'язку КМДА.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас