Україна і США підписали меморандум про сланцевий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і США підписали меморандум про сланцевий газ

Енергетика
567
Уряди України та США підписали меморандум про співробітництво в галузі розвідки сланцевого газу, повідомляється з посиланням на інформацію Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
"15 лютого 2011 р. у Вашингтоні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і спеціальний посланник державного секретаря США з енергетичних питань в Євразії Річард Морнінгстар в присутності співголів комісії зі стратегічного партнерства - міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка і державного секретаря США Хілларі Клінтон, підписали меморандум про взаєморозуміння між урядом України і урядом США щодо ресурсів газу з нетрадиційних джерел", - йдеться в повідомленні.
Метою меморандуму є забезпечення умов для обміну знаннями та експертними напрацюваннями між урядами двох країн у сферах, що стосуються оцінки і кваліфікації ресурсів сланцевого газу в Україні.
Документ покликаний поліпшити паливно-енергетичний баланс України, в тому числі шляхом диверсифікації джерел поставок газу, залучення інвестицій і новітніх технологій в геологорозвідку і видобуток сланцевого газу в Україні, створення на державному рівні системи стимулів і гарантій для сприяння проектам в галузі розвідки і видобутку сланцевого газу, яка може бути використана як основа для формування механізму державної підтримки реалізації проектів видобутку газу з усіх видів нетрадиційних джерел у цілому.
Підписання меморандуму відбулося під час візиту української делегації до США, в ході якого обговорювалися питання реформування енергетичного сектору України, модернізація української газотранспортної системи та співробітництва в освоєнні нетрадиційних ресурсів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас