АсМАП просить ДАІ забезпечити структурні підрозділи бланками талонів техогляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АсМАП просить ДАІ забезпечити структурні підрозділи бланками талонів техогляду

246
Асоціація міжнародних автомобільних перевізників (АсМАП) просить Державну автомобільну інспекцію забезпечити структурні підрозділи бланками талонів про проходження техогляду.
Про це Українським Новинам сказав начальник департаменту організації перевезень та інформаційного забезпечення АсМАП Олександр Лановенко.
"Ми зверталися з листом до МВС з цієї проблематики у зв'язку з численними зверненнями учасників АсМАП про те, що відсутні бланки цих технічних паспортів", - повідомив він.
За словами Лановенко, цих бланків досі немає практично по всій країні.
"Їх і досі немає практично по всій Україні... ми просили (ДАІ), щоб вжили невідкладних заходів у цьому питанні і забезпечили (бланками) українських перевізників, особливо міжнародних, які здійснюють міжнародні перевезення, які не можуть здійснювати без наявності постійного техпаспорту", - зазначив він.
Лановенко додав, що перевізники інформували АсМАП про неможливість зареєструвати свої транспортні засоби в органах ДАІ.
Він уточнив, що на свій запит одержав відповідь від ДАІ, в якому говориться, що Державтоінспекція уклала договір з консорціумом "ЄДАПС" для виходу з ситуації, що склалася і забезпечення структурних підрозділів цими бланками до 15 лютого.
"Поки ми не маємо інформації, отримали вони бланки чи ні", - додав Лановенко.
Він підкреслив, що найближчим часом АсМАП має намір звернутися в ДАІ, щоб інспекція все-таки повідомила, коли будуть ці бланки і чи будуть вони взагалі, оскільки перевізники продовжують скаржитися на їх відсутність.
АсМАП створена наприкінці 1991 року.
Асоціація сприяє розвитку перевезення вантажів і пасажирів автомобільним транспортом, в тому числі в міжнародному сполученні, представляє інтереси своїх учасників в органах державної влади, міжнародних організаціях, захищає права учасників, забезпечує зв'язки з громадськістю.
Як повідомляло агентство, в січні Кабінет Міністрів скасував вимогу про обов'язкову наявність медичної довідки про стан здоров'я водія для проходження технічного огляду транспортного засобу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас