Рада має намір зобов'язати кабельних операторів надавати доступ до всіх телеканалів, які віщають на території їх мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір зобов'язати кабельних операторів надавати доступ до всіх телеканалів, які віщають на території їх мережі

134
Верховна Рада має намір зобов'язати кабельних операторів надавати доступ до всіх телеканалів, які віщають на території їх телемережі.
За ухвалення законопроекту №6527 в першому читанні проголосувало 262 депутати при необхідних 226.
Згідно з проектом закону, оператор зобов'язується забезпечити максимальній кількості абонентів у найбільш доступній для них смузі частот доступ до програм телерадіоорганізацій, які здійснюють наземне ефірне та супутникове мовлення у відповідності до ліцензій, виданих Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.
У разі невиконання оператором цієї норми або виконання неналежним чином передбачається майнова відповідальність перед споживачем у розмірі абонентної плати за місяць.
Рада також має намір включити в універсальну програмну послугу (обов'язкове забезпечення абонентам можливості перегляду програм) не тільки вхідні зараз телеканали наземного ефірного мовлення, але і канали супутникового мовлення.
У випадку, якщо після включення програм універсальної програмної послуги в оператора залишаються вільні канали мовлення в багатоканальної телемережі, пріоритет на включення оператором до списку розповсюджуваних каналів повинен віддаватися телерадіоорганізаціям, які здійснюють супутникове мовлення і виробляють національний програмний продукт.
Автором законопроекту є депутат від Партії регіонів Володимир Ландик.
Як повідомляло агентство, в 2010 році кількість абонентів операторів кабельного ТБ збільшилася в порівнянні з 2009 роком на 0,2%, або на 0,008 млн до 3,456 млн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас