У Тігіпка вважають, що глава митниці повинен подати у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тігіпка вважають, що глава митниці повинен подати у відставку

Казна та Політика
836
Існування корупційних схем на митниці ставить під сумнів професійну придатність її керівника - ставленика комуністів Ігоря Калетника. Так заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель прокоментувала повідомлення про затримання заступника голови Львівської митниці Клавдії Кутікиної під час отримання хабара у розмірі 7 тисяч доларів, який передавали митні інспектори.
"Коли йдеться про такі суми і чітко налагоджені схеми, зрозуміло, що керівництво про це не може не знати. Або Ігор Калетник - поганий фахівець, або йому вигідно прикривати ці схеми, - заявила Олександра Кужель. - Якщо він не в змозі взяти ситуацію під контроль, він повинен сам подати у відставку".
За її словами, до Секретаріату партії надійшло більше тисячі звернень та свідоцтв про факти корупції від представників бізнесу в рамках акції "Зелений коридор". "Судячи із заяв підприємців, практично в усіх регіонах України на митних постах процвітає непомірне і нічим не обмежене хабарництво. Підприємці кажуть, що на Севастопольській митниці митну вартість завищують у 8 разів: з 63 до 450 тисяч гривень. І це після двох днів перевірок контейнерів, з повним розвантаженням, при тому, що документи в порядку! А в Коломиї людей, які везли пилосос для особистого користування, змусили платити половину вартості, 50 доларів, за ввезення - і не в бюджет, а в кишеню інспектору", - наводить приклади Олександра Кужель.
За словами Олександри Кужель, повідомлення про подібні випадки продовжують надходити з митних пунктів.
"На базі цих повідомлень ми виробимо пакет пропозицій, які будуть враховані в Митному кодексі, розробкою якого керує віце-прем'єр Сергій Тігіпко", - заявила Кужель.
Заступник лідера "Сильної України" підкреслює, що акція "Зелений коридор" стала каталізатором, який активізував підприємницький рух проти корупції на українській митниці, очолюваної представником комуністичної партії Ігорем Калєтніком. Представники бізнесу висловлюють слова підтримки ініціативи "Сильної України" з наведення ладу на митних постах і вимагають від влади негайно відправити у відставку Ігоря Калетника і почати службове розслідування діяльності митного відомства.
"Сильна Україна" перша і поки єдина політична сила, яка не побоялася відкрито виступити проти корупційної машини, яка нищить чесний бізнес у країні", - відзначила Олександра Кужель. Вона підкреслила, що за підтримки підприємців партія і далі буде виступати за реформування митниці та викорінення корупції на державному кордоні України.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас