Економіст: "Рабські" кодекси відкликали, щоб замилити очі МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст: "Рабські" кодекси відкликали, щоб замилити очі МВФ

1663
Кабмін України відкликав Трудовий і Житловий кодекси, щоб замилити очі МВФ. Про це в коментарі заявив директор Інституту трансформації суспільства економіст Олег Соскін.
Кабмін Азарова не отримає транш МВФ навіть після продовження переговорів ще на кілька днів. Адже не виконані жодні вимоги МВФ, починаючи з підвищення пенсійного віку і закінчуючи підвищенням тарифів на комунальні послуги ще на 50%. Те, що зараз відкликали Трудовий і Житловий кодекси, - це спроба замилити очі МВФ, адже по всій Україні ми бачимо масове невдоволення. Люди бунтують навіть на сході України. Якби ці документи розглядались у парламенті, то народ просто б прийшов під штаб-квартиру МВФ і влаштував би революцію", - вважає експерт.
Економіст впевнений, що МВФ не надасть наступного траншу, а "це ще більше поставить на коліна нашу економіку".
При цьому, як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з керівником місії МВФ в Україні Таносом Аравантісом запевнив, що Україні вдалося дійти до компромісу щодо більшості пунктів меморандуму з фондом.
Відзначимо, що за результатами виконання пункту меморандуму про підвищення тарифів на газ Фонд прийме рішення про можливість виділення чергового траншу кредиту для України.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України обіцяє доопрацювати Житловий і Трудовий кодекси.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас