Дочка голови Верховного суду України повернула борг, позов відкликано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дочка голови Верховного суду України повернула борг, позов відкликано

1170
Дочка голови Верховного суду України Василя Онопенка Ірина повернула Валерію Ксьонзенку борг, що виник в результаті договору позики, укладеного в травні 2008 року на суму 252,5 тис. грн, повідомляється з посиланням на інформацію матері Ірини Лариси Онопенко.
"Онопенко 11 лютого направила лист Ксьонзенку з пропозицією погасити зазначений борг. Ксьонзенко погодився на таку пропозицію, і сьогодні йому була передана вся сума, яку він визначив у своїй позовній заяві до суду про стягнення боргу з Ірини Онопенко. Кошти були передані у присутності нотаріуса, і цей факт був нотаріально завірений", - сказано в повідомленні.
У своїй нотаріально завіреній заяві Ксьонзенко вказав про "факт повного розрахунку" між ним і Онопенко, а також зазначив: "Ніяких матеріальних, фінансових та інших претензій, які б стосувалися договору позики, укладеного між мною і Онопенко Іриною Василівною, я, Ксьонзенко Валерій Петрович, до Онопенко Ірині Василівні не маю".
У зв'язку з погашенням боргу Ксьонзенко 14 лютого звернувся до суду із заявою про закриття справи і залишення його позову без розгляду.
Онопенко зазначила, що "борг повернули за рахунок сімейних заощаджень, у тому числі коштів нашої сім'ї і дочки Ірини".
Згідно з оприлюдненою Онопенком інформацією про доходи річний розмір його заробітної плати протягом останніх років у середньому складав 400-450 тис. грн. Зокрема, в 2009 році загальний дохід членів його сім'ї склав понад 502 тис. грн.
Раніше прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури проводить досудове слідство у кримінальній справі стосовно дочки Онопенко Ірини, а також її колишнього чоловіка Володимира Котлярова про заволодіння шляхом шахрайства грошовими коштами в іноземній валюті у сумі , еквівалентній 2,4 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас