Українці платитимуть більше за стаціонарний телефон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці платитимуть більше за стаціонарний телефон

2523
Днями частина абонентів "Укртелекому", телефони яких підключено до застарілих аналогових АТС, отримала від компанії повідомлення про те, що з 1 березня у них припиняється посекундна тарифікація місцевих дзвінків і вводиться фіксована абонплата. Причина - застаріло устаткування погодинного обліку і його демонтують.
Це означає, що у абонентів, які мало говорять, рахунки за телефон зростуть майже на чверть! Як роз'яснили в прес-службі компанії, зараз фізособи-городяни, які користуються стаціонарним телефоном, вносять в місяць 19,73 гривні абонплати (у селах - 10,51 гривні).
При цьому вони мають право на 12 тисяч нетарифікованих, тобто безкоштовних секунд (200 хвилин) розмови. За кожну "зайву" хвилину розмови понад ці 200 треба заплатити 5,4 копійки, а якщо наговорити більше 840 хвилин на місяць, то хвилина обійдеться вже дешевше - 3,78 копійки. Невелика частина абонентів і зараз з технічних причин платить фіксовану абонплату - 27,02 гривні (в селах 12,02 гривні).
Тепер їх кількість значно зросте, тому що, за даними "Укртелекому", на таку абонплату (27,02 гривні) переведуть з 1 березня третину абонентів (понад 3 мільйони номерів). З одного боку вигідно: сплатив на сім з копійками гривень більше - і можна говорити скільки завгодно. З іншого - ті, хто мало користується телефоном, залишаться в програші.
За словами джерела в Мінтрансзв'язку, з розвитком мобільного зв'язку люди стали набагато менше користуватися стаціонарними телефонами і більшість вкладається в ліміт 200 хвилин на місяць. Схоже, "Укртелеком" вбиває з 1 березня двох зайців: заощаджує на експлуатації систем обліку часу і отримує додатково по 7 гривень на місяць з кожного апарату, разом - близько 20 мільйонів гривень, відзначає видання
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас