Україна зацікавлена в транзиті по "Одеса-Броди" каспійської нафти до Словаччини, Чехії та Угорщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зацікавлена в транзиті по "Одеса-Броди" каспійської нафти до Словаччини, Чехії та Угорщини

Енергетика
166
Україна зацікавлена в транзиті легкої каспійської нафти до Словаччини, Чехії та Угорщини нафтопроводом "Одеса-Броди" і південною гілкою нафтопроводу "Дружба".
Про це говориться в повідомленні оператора нафтотранспортної системи України компанії "Укртранснафта".
Відзначається, що наразі компанія завершує роботу зі створення технічних умов для організації поставок легких сортів нафти на нафтопереробні підприємства НПК "Галичина" (Дрогобич, Львівська область) і "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірна, Івано-Франківська область), також значно активізовано заходи з підготовки транзиту легкої нафти в напрямку Словаччини, Чехії та Угорщини.
Як повідомляло агентство, "Укртранснафта" 13 лютого о 19:30 розпочала регулярну транспортування нафти сорту Azeri Light нафтопроводом "Одеса-Броди" в аверсному режимі (у напрямку Бродів) для Мозирського нафтопереробного заводу (Білорусь).
У 2008 році Україна заявляла про плани провести пробне постачання 40 тис. тонн легкої нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" і далі через Словаччину на нафтопереробний завод у Кралупах (Чехія), які так і залишилися нереалізованими.
"Укртранснафта" у травні 2008 підписала контракт з компанією Mero CR (Чехія) про співпрацю при реалізації цього проекту.
Для здійснення необхідно було також укласти угоду з компанією Trans Petrol (Словаччина), яка експлуатує словацьку частину нафтопроводу "Дружба".
Наразі в Словаччину, Чехію та Угорщину південною "Дружбою" через Україну надходить російська нафта сорту Urals.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас