Присяжнюк закликав підтримати вітчизняного виробника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк закликав підтримати вітчизняного виробника

Аграрний ринок
400
Практика закупівлі іноземних товарів для зниження продовольчих цін - неефективна, тому що вона заважає розвитку вітчизняного товаровиробника, заявив в ефірі одного з українських телеканалів Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк. Про це повідомила FINANCE.UA прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.
За словами Міністра, підтримка вітчизняних виробників сільгосппродукції не лише дасть стимул для розвитку агропромислового сектора економіки, але і сприятиме зниженню споживчих цін на продовольство.
"На сьогоднішній день інтервенція іноземної сільськогосподарської продукцією не є правильною. Минулого року нам вдалося втриматися і не робити інтервенції на цукор. Сьогодні площі посіву цукрових буряків ростуть і будуть рости далі. Так само буде і з гречкою, оскільки ціна сьогодні вже приваблива для сільгоспвиробника. Саме тому підтримка вітчизняного товаровиробника є запорукою доступних цін на продукти", - підкреслив Присяжнюк.
Одночасно, на думку Міністра, для ефективного використання ресурсів аграрного сектора і поліпшення ситуації з продовольством необхідно розвивати агропромислову інфраструктуру, яка дозволить використовувати експортний потенціал АПК, а також зберігати надлишок продукції, що випускається вітчизняним сільським господарством. Він так само нагадав, що Україна повністю забезпечує себе всєю сільгосппродукцією, крім м'яса і деяких екзотичних видів фруктів.
Міністр зазначив, що для збереження та ефективної реалізації надлишків продовольства необхідно працювати над питанням підвищення ефективності логістики в агропромисловому секторі.
"Ми виростили минулого року 16,8-17 млн тонн картоплі, а споживаємо в їжу 6 млн. Як бачимо, 12 млн тонн неефективно згодовується худобі або вона взагалі згниває. Що потрібно зробити, щоб виправити ситуацію? Для цього треба будувати овочесховища. Необхідна логістика та координація дій між регіонами", - зазначив Присяжнюк.
За його словами, аграрний сектор України сьогодні виробляє втричі більше сільськогосподарської продукції, ніж споживає населення. "Для реалізації надлишкової продукції нам необхідно виходити на зовнішні ринки", - упевнений Присяжнюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас