Мінекономрозвитку пропонує заборонити торгівлю без офісного приміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку пропонує заборонити торгівлю без офісного приміщення

Казна та Політика
1127
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Україна пропонує заборонити суб'єктам торговельної діяльності здійснення дистанційної торгівлі без наявності офісного приміщення, в якому здійснюється оформлення документів купівлі-продажу товарів. Відповідна норма прописана в проекті закону України "Про внутрішню торгівлю", оприлюдненому на веб-сайті міністерства.
При цьому документ передбачає введення штрафу за порушення цієї норми в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Крім того, МЕРТ пропонує заборонити "спрощенцям" здійснювати торгову діяльність на торговій площі понад 200 кв. м в магазинах.
Документ також передбачає, що суб'єкт торговельної діяльності для здійснення мережевої торгівлі повинен мати приміщення для прийому, зберігання і підготовки для продажу товарів (офісні і складські приміщення). Порушення цього положення передбачає стягнення штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Згідно з пояснювальною запискою до проекту документа, цей законопроект спрямований на розвиток внутрішньої торгівлі на принципах конкуренції та рівності фізичних та юридичних осіб перед законом та пріоритету прав споживачів, а також визначає механізм та основи реалізації державної політики у сфері внутрішньої політики.
Документ при його ухвалі набуде чинності з дня публікації, крім статей 20 ("Повноваження органу держконтролю у сфері торгівлі") і 22 ("Відповідальність суб'єктів торговельної діяльності"), які набудуть чинності через шість місяців з дня публікації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас