Депутат: Ціни на бензин стабілізуються завдяки меморандуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: Ціни на бензин стабілізуються завдяки меморандуму

Енергетика
745
Роздрібні ціни на нафтопродукти повинні стабілізуватися завдяки підписаному урядом і нафтотрейдерами меморандуму про утримання вартості палива в певному ціновому коридорі. Про це сказав член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Плотніков, коментуючи звинувачення опозиції в тому, що нібито дії влади призвели до подорожчання палива.
О. Плотніков нагадав, що раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і власники нафтопереробних заводів домовилися про стабілізацію роздрібних цін на нафтопродукти з 1 лютого 2011
"Заяви опозиції не витримують ніякої критики, тому що в інтересах будь-якої влади - максимально низькі ціни на бензин. Уряд робить все можливе, щоб стабілізувати ситуацію, в тому числі підписаний меморандум з нафтотрейдерами, я сподіваюся, що він запрацює, і ситуація стабілізується", - зазначив народний депутат.
Він відзначив, що зростання цін на бензин в Україні пов'язане з декількома причинами. Перш за все, з подорожчанням палива на світовому ринку. Наприклад, через революцію в Єгипті барель нафти минулого тижня різко подорожчав: з 95 до 105 доларів. Крім того, як зазначив О. Плотніков, на зростання цін впливає і психологічний фактор.
"Що стосується причин підвищення цін на паливо, тут видно тенденції, пов'язані зі світовим зростанням цін і психологічним чинником, тобто з очікуванням на підвищення цін. Водночас я ще раз підкреслюю: всі ми сподіваємося, що зусилля уряду, спрямовані на зниження і утримання цін на бензин, увінчаються успіхом", - додав він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас