ФССП: Активи Мавроді не знайдені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФССП: Активи Мавроді не знайдені

Кримінал
908
Федеральна служба судових приставів (ФССП) РФ не знайшла серйозних активів засновника фінансової піраміди "МММ" Сергія Мавроді, повідомив глава відомства Артур Парфенчиков.
"На сьогоднішній день будь-яких серйозних активів С. Мавроді нам знайти не вдалося", - сказав А. Парфенчиков.
Разом з тим він підкреслив, що наразі на ім'я С. Мавроді не зареєстровано будь-яких "глобальних майнових ресурсів".
"Якихось глобальних майнових ресурсів, які офіційно зареєстровані на ім'я цього пана, ми навряд чи знайдемо, на те він і шахрай, щоб так визначати схеми, щоб майно це йшло поза правовим полем", - зазначив А. Парфенчиков
При цьому він нагадав, що збиток вкладникам "МММ" досі не відшкодовано.
За словами глави ФССП, наразі судовим приставам необхідно шукати законні механізми повернення майна С. Мавроді в правове поле. "Звичайно, і ми сьогодні говоримо про те, що необхідно шукати ці схеми, вирішувати питання повернення майна. При цьому робота з пошуку майна триває. Звичайно, ми намагаємося отримувати інформацію в чесних, законних наших межах з урахуванням тих повноважень, які сьогодні у нас є", - підкреслив він.
Засновник скандально відомої системи "МММ" С. Мавроді на початку січня 2011 оголосив про створення нової міжнародної фінансової піраміди "МММ-2011 - "Ми можемо Багато чого".
"Це піраміда, якщо вам так подобається це слово. В тому сенсі, що система замкнута. Ніяких зовнішніх надходжень немає. Тільки гроші самих учасників системи, якими вони обмінюються між собою як фізичні особи", - говорилося в інтернет-блозі С. Мавроді.
21 січня Експертна рада з розвитку конкуренції на фінансових ринках Федеральної антимонопольної служби (ФАС), засідання якого пройшло спільно з Федеральною службою з фінансових ринків (ФСФР) визнав схему "МММ-2011" С. Мавроді фінансовою пірамідою. 4 лютого ФАС направила цей висновок в МВС. Служба також передала до МВС дослідницьку роботу на наявність фінансової піраміди в схемі і математичне дослідження моделі "МММ-2011".
Тим часом, 2 лютого С. Мавроді повернув ошуканим вкладникам сто рублів після чергового візиту судових приставів УФССП Росії по Москві. "Саме стільки грошей пан Мавроді перерахував на депозитний рахунок управління Федеральної служби судових приставів Росії по Москві в рахунок погашення кредиторської заборгованості перед стягувачами", - говорилося в повідомленні прес-служби відомства.
У ньому також зазначалося, що 31 січня пристави-виконавці Хамовнічного районного відділу служби судових приставів вийшли за місцем реєстрації С. Мавроді з метою перевірки майнового стану боржника.
"Після останнього візиту С. Мавроді не втрачав даремно часу і підготувався завчасно. Все майно, що перебуває в розпорядженні боржника, було передано С. Мавроді третім особами за договорами безоплатного користування, що виключає можливість накладення судовими приставами арешту на це майно", - говорилося в повідомленні.
У відомстві також відзначили, що на сьогоднішній день загальна сума заборгованості С. Мавроді перед громадянами становить майже 5 млрд рублів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас